Van Geloven

Van Geloven is voornemens deel merkenportfolio Royaan over te nemen

Tilburg, 6 oktober 2016 - Snackfabrikant Van Geloven, onder andere bekend van Mora, is voornemens een deel van het merkenportfolio van Royaan BV over te nemen. Hiermee gaan een deel van de foodservice activiteiten en een deel van de retail activiteiten over naar Van Geloven.
De merken die worden overgenomen zijn: Van Dobben, Kwekkeboom (frituurproducten, middels een merklicentie), en de foodservice merken Laan, Willie Dokter en KB. Samen met de merken gaan ook de drie fabrieken en medewerkers in Oostzaan, Wijk bij Duurstede (locatie Hoge Maat) en Beuningen over naar Van Geloven.

Buitenfood BV (de holding achter Royaan BV) verkoopt de aandelen in Royaan BV aan Van Geloven om zich te concentreren op de verdere uitbouw van de Kwekkeboom Oven business, welke voor een deel al is ondergebracht in de speciaal hiervoor in 2014 opgerichte dochteronderneming NewForrest B.V. Ook het merk Buitenhuis blijft achter bij NewForrest B.V.
Partijen verwachten tot het einde van het jaar nodig te hebben om de transactie af te ronden. De betrokken ondernemingsraden en vakbonden zijn van de plannen op de hoogte gebracht. Voor de klanten en leveranciers van Royaan BV verandert er voorlopig niets. Zij zullen de komende weken nader bericht ontvangen wat de transactie precies voor hen inhoudt.

Van Geloven

Mora haalt partij Kipkorn terug uit winkels Albert Heijn, Jumbo en Nettorama

Mora heeft besloten om een beperkt aantal producten met de naam Mora Kipkorn uit de markt te halen. Door een fout in de productie heeft de metaaldetectie niet goed gefunctioneerd, waardoor het mogelijk is dat een kleine partij van dit product in de markt metaaldeeltjes bevat.

Van Geloven

Met drie grote innovaties is Van Geloven ook in 2019 weer zeer prominent aanwezig op de Horecava. Innovaties afgestemd op de behoefte van de hedendaagse consument, die verantwoorde kwaliteit snacks wil, steeds vaker zonder vlees, maar vooral ontzettend lekker. Met recht Goed Genieten voor iedereen.

Van Geloven

Van Geloven kiest er komend jaar voor om zijn merken Kroketterij De Bourgondiër, Van Dobben, Souflesse én Mora in de schijnwerpers te zetten. Door de overnames van Royaan en Swinkels Snackery & Backery in 2016 behoren inmiddels elf merken tot het snackassortiment van de producent. De focus ligt echter op de eerste vier labels.

Van Geloven

Mora heeft besloten om een beperkt aantal producten met de naam ‘Mora Groentenloempia’s’ uit de winkels te halen. Door een fout in het verpakkingsproces is er een kleine partij Mora Groentenloempia’s in de markt terecht gekomen die, in plaats van een groentenloempia, een ham-kip loempia bevat.