Van Geloven

Investeerder TowerBrook nieuwe eigenaar snackfabrikant Van Geloven

Tilburg, 24 maart 2015 – De Brits/Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners L.P. neemt de meerderheid van de aandelen over van snackfabrikant Van Geloven, bekend van onder andere Mora, Hebro en De Bourgondiër. Het managementteam van Van Geloven neemt een minderheidsbelang in het bedrijf.

In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in de organisatie, de merken, processen en systemen van Van Geloven waardoor het bedrijf haar positie in de markt voor convenience snacks & foodproducten heeft versterkt. Als marktleider heeft de snackfabrikant succesvolle renovaties en innovaties doorgevoerd in de Benelux gericht op de behoeften van consumenten en heeft ze een vergaande samenwerking met haar handelspartners ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een gezonde groei van het bedrijf met
A-merken zoals Mora, Hebro en De Bourgondiër en kwalitatieve producten voor de private labels van retailers en klanten in foodservice. In 2014 had Van Geloven een omzet van 195,4 miljoen euro.

Peter Doodeman, CEO van Van Geloven zegt over de overname: “Ik ben blij met een nieuwe grote investeerder als TowerBrook. We hebben de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan de positie van onze thuismarkten in de Benelux en zijn er klaar voor om in de nabije toekomst ook daarbuiten te expanderen. We hebben als doel om de business significant verder te laten groeien met een focus op nieuwe producten en internationale expansie. Hierbij streven we ernaar om onze positie te verstevigen in de dynamische Europese markt. TowerBrook heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om de ontwikkeling van bedrijven waarin ze investeren. We kijken er dan ook naar uit om de komende jaren nauw met hen samen te werken.”

– EINDE BERICHT –  

Over TowerBrook Capital Partners

TowerBrook Capital Partners L.P. is een investeringsmaatschappij met een portfoliowaarde van meer dan 8 miljard US dollars en een track record van bewezen waardevolle investeringen. Het bedrijf is gevestigd in Europa en Amerika en focust op investeringen in Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven. TowerBrook richt zich primair op grote en middelgrote bedrijven, waarbij ze samenwerken met hoog gekwalificeerde management
teams en ze op zoek gaan naar complexe uitdagingen. Bij de transactie is TowerBrook geadviseerd door Kirkland & Ellis (juridisch), DC Advisory (financieel) en Ernst & Young (accountancy). Voor meer informatie over TowerBrook, zie www.towerbrook.com.


Over Van Geloven

Van Geloven is opgericht in Tilburg in 1960 toen Ad van Geloven zijn loopbaan begon met het maken van ragout en soep in blik. Kort daarna rolden de eerste kroketten van de band. In de jaren die volgden werd de familie steeds verder uitgebreid met snackmakers die de winnaarsmentaliteit en passie voor het vak delen. Inmiddels maakt het bedrijf de beste snacks in alle categorieën: de heerlijke saté van Hebro (overname 1992), de Nasi- en Bamisnacks van Welten (overname 1993), de frikandellen van Van Lieshout (overname 2002). In 2006 nam de groei van het bedrijf een sterke vlucht met de overname van Mora van Unilever. Mora is het grootste en meest geliefde snackmerk in de Benelux en staat bekend als de ‘snack-uitvinder’. Iedereen is opgegroeid met de commercials van Cora, de langstlopende TV campagne in Nederland (sinds 1985) en nog steeds zeer populair. In 2008 is het merk ‘De Bourgondiër’ gelanceerd waaronder de lekkerste draadjesvlees kroketten en bitterballen vermarkt worden op ambachtelijke wijze. Van Geloven heeft met de drie pijlers Goed Leven, Duurzame Samenstelling en Duurzame Productie een integraal beleid op duurzaamheid. Het bedrijf heeft zo’n 900 medewerkers verspreid over vier locaties. De omzet, verdeeld over Nederland en België, bedroeg in 2014 195,4 miljoen euro.


Van Geloven

Waarschuwing: Mora Kipburgers bevat allergeen melk-eiwit

 

Van Geloven

Mora haalt partij Kipkorn terug uit winkels Albert Heijn, Jumbo en Nettorama

Mora heeft besloten om een beperkt aantal producten met de naam Mora Kipkorn uit de markt te halen. Door een fout in de productie heeft de metaaldetectie niet goed gefunctioneerd, waardoor het mogelijk is dat een kleine partij van dit product in de markt metaaldeeltjes bevat.

Van Geloven

Met drie grote innovaties is Van Geloven ook in 2019 weer zeer prominent aanwezig op de Horecava. Innovaties afgestemd op de behoefte van de hedendaagse consument, die verantwoorde kwaliteit snacks wil, steeds vaker zonder vlees, maar vooral ontzettend lekker. Met recht Goed Genieten voor iedereen.

Van Geloven

Van Geloven kiest er komend jaar voor om zijn merken Kroketterij De Bourgondiër, Van Dobben, Souflesse én Mora in de schijnwerpers te zetten. Door de overnames van Royaan en Swinkels Snackery & Backery in 2016 behoren inmiddels elf merken tot het snackassortiment van de producent. De focus ligt echter op de eerste vier labels.

Van Geloven

Mora heeft besloten om een beperkt aantal producten met de naam ‘Mora Groentenloempia’s’ uit de winkels te halen. Door een fout in het verpakkingsproces is er een kleine partij Mora Groentenloempia’s in de markt terecht gekomen die, in plaats van een groentenloempia, een ham-kip loempia bevat.